Casos

Ara que ja heu explorat tota la informació, podeu passar a veure una sèrie de casos ficticis, tot i que basats en la realitat.

Per tal de fer una primera valoració als pacients, en la mesura que és possible, se’ls administren uns tests cognitius per medir objectivament els dèficits en cada funció cognitiva. A més, és important que vinguin acompanyats d’un familiar o d’algú del seu entorn proper per tal de poder saber quins dèficits percep tant el pacient com el seu entorn, quins canvis ha patit, des de quan… A partir d’aquí es poden demanar proves complementàries, tant de neuroimatge (ressonància magnètica, TAC…), com de bateries més extenses i precises de tests, o les que els diferents professionals sanitaris considerin oportunes.

En la secció de Casos, us proposem que tingueu en compte només la visió del pacient i el familiar, que moltes vegades ja ens aporta pistes importants (tot i que no sempre i per això mai s’ha d’aventurar un diagnòstic només amb aquesta part!).

Descobriu què sembla que els passa a la Concepció, la Lola, en Genís, la Rosi, l’Alberto, en Carles, l’Asunción i en Josep.